Den här zucchiniröran är perfekt att göra när man har massor med zucchini eller gurka, för det går precis lika bra att använda gurka eller pumpa.
6 dl vatten
4 dl ättikssprit (12%)
6 dl socker
2 msk salt
2 msk senapsfrö, gult
4 gula lökar, finhackade
4 paprikor, färg spelar ingen roll (jag blandade både röd, grön och gul)
2 kg zucchini, gurka eller pumpa
Gör så här:
Koka upp vatten, ättika, socker, salt och senapsfrö. Lägg i den hackade löken och sjud i ca 5 minuter. Hacka paprika och zucchini i fina tärningar. ( vass kniv och tålamod rekommenderas)
Sjud hacket i ättikslagen i 15 minuter. Häll upp på rena, heta burkar, sätt på lock och ställ burkarna upp och ner och låt svalna. Förvaras svalt.
Receptet har jag inte kommit på själv, utan det kommer från någons blogg på nätet, kommer dock inte ihåg vems.
Tack för kommentaren hos mig! Låter gott med Bostonsquash. Har sparat receptet för nu är årets paprika slut.
SvaraRaderaAllt gott
/Anette
Lite finhackad chili tänker jag lägga till. Tack för receptet, en bra idé
SvaraRaderaRecept tror jag kommer ursprungligen från en Ica tidning i mitten av 80 talet. Den hette då Chicagoblandning. Jag har gjort denna i ca 35 år och den är så användbar.
SvaraRaderaNu har jag gjort en omgång och längtar att få smaka. Lökhacken från Tupperware kan varm rekommenderas. Jag använde den till samtliga ingredienser som skulle hackas.
SvaraRaderaJag rör i lite potatismjöl mot slutet och får mindre simmig röra.
SvaraRadera