Sidor

fredag 16 november 2012

Mousse au Chocolat, mmm

Jag vet inte riktigt varifrån det här receptet kommer.  Kan vara från tidningen Allt om Mat för länge sen. Det har funnits i min ägo i många år, men då i form av en handskriven lapp som har legat instucken  löst i en pärm tillsammans med väldigt många andra handskrivna lappar.......

Det här behövs för 6 små port:
50 g mörk choklad 65-70%-ig av bra kvalité
25 g smör
1/2 msk starkt kallt kaffe, eller annan smaksättning tex punsch eller cognac.
3 äggvitor
1/2 dl strösocker

Garnering:
1 msk kakao

Gör så här:
Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme.
Häll i kaffe och blanda.
Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt sockret, lite i taget under vispning.
Blanda 1/2 av äggvite skummet med chokladen, vänd sen ner resten av äggvitan försiktigt.
Fördela smeten i små glas eller koppar. Det blir ungefär 1 dl smet/glas.
Ställ in i kylen ca 2 timmar.
Pudra kakao över moussen och servera.


Kcal/portion: 118 kcal


2 kommentarer:

  1. och chokladmousse oxå hoppas jag! nom nom

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lovar att du ska få både moules och mousse.
      Kram mm

      Radera