Det här behövs för 4 pers:
600 g torskrygg
1/2 dl parmesanost, finriven
1/2 dl ströbröd
rivet skal från 1/2 citron
rivet skal från 1/2 lime
smör till stekning
salt och peppar
Gräddstuvad Spenat:
500 g bladspenat, färsk, eller 250 g fryst
1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 dl grädde
salt och svartpeppar
Dill och citronsmör:
100 g smör
saften från 1/2 citron
citronskal, rivet
1 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
Gör så här:
Rimma fisken. Blanda parmesanost, ströbröd, vitpeppar och det rivna från lime och citron. Vänd torsken i blandningen. Avvakta med saltet, eftersom fisken blir salt av rimningen.
Stek fisken på medelhög värme på båda sidor, sänk sen värmen och stek fisken tills den har en innertemperatur på 50°.
Gräddstuvad spenat:
Förväll spenaten eller tina den frysta. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Fräs löken på svag värme, lägg i spenaten och slå på grädde. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Dill och citronsmör:
Blanda rumsvarmt smör med citronsaft, citronskal, dill och salt.
Forma smöret till en rulle i smörpapper och lägg kallt.
Lägg upp fisken på varma tallrikar, toppa med en skiva dillsmör och servera tillsammans med spenaten och eventuellt potatisstomp.
| Ett av "fynden" från förra helgen. Passade mycket bra till maten. |
Bon Appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar