Det här behövs till två (5cm) och två (7,5cm)
6 skivor formbröd
150 g räkor, skalade, grovhackade
1 avokado, grovhackad
2 1/2 dl crème fraiche
2 msk majonäs
1 schalottenlök, finhackad
1/2 dl dill, finhackad
2 gelatinblad
salt
vitpeppar, nymald från kvarn
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda 2 dl crème fraiche, majonäs, schalottenlök och dill. Vänd ner räkor och avokado. Smaka av med salt och vitpeppar. Värm 1/2 dl crème fraiche i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills de har smält helt och hållet. Rör ner gelatin/crème fraiche blandningen i räk/avokadoröran.
Ta ut rundlar med en stans ur formbröden. Lägg en brödrundel i botten på stansen och fyll på med räkröra, avsluta med en brödrundel. Ställ kallt någon timme.
Tryck ut bakelserna ur stansarna och bred på crème fraiche runt om. Rulla i finhackad dill. Garnera med t.ex. löjrom, dill och citron eller räkor, dill och majonäs eller kallrökt lax, majonäs, dill och citron.
| Till de goda bakelserna drack vi Le Grand Beaupréau 2010 från Domaine de la Bergerie |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar