Sidor

tisdag 27 november 2012

Müsli

Det bästa med att göra egen müsli är att man själv får besämma vad som ska var i den. Det här är en bra bas som går att variera efter eget tycke och smak. Rågflingorna kan bytas ut mot tex havregryn, solrosfrö mot pumpakärnor, linfrö mot psylliumfrö, aprikoserna  mot  russin............

Det här behövs: 
6 dl rågflingor
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1 dl linfrö
2 dl solrosfrön
2 dl nötter eller mandlar
1/2 dl fruktsocker (kan uteslutas)
1 1/2 tsk kanel
1/2 dl vatten

torkade aprikoser

Gör så här:
Värm ugnen till 175°.Grovhacka nötter och/eller mandlar och blanda med de övriga ingredienser (utom aprikoserna) i en långpanna. Stänk över lite vatten och blanda runt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan lite på glänt, låt plåten stå kvar och svalna i ugnen. Klipp aprikoserna i små bitar och blanda med müslin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar