Sidor

lördag 1 december 2012

Torskrygg med Haricots verts, Pancetta och Pinjenötter

Ett bra sätt att laga mat på tycker jag. Allt i samma form, så enkelt men sååå gott, och nästan ingen disk.

Det här behövs för 4 pers:
4 bitar torskrygg ca 200 g styck
12 tunna skivor pancetta
700 g haricots verts
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 citroner, halverade
olivolja
1 dl pinjenötter
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Värm ugnen till 225°. Förväll bönorna någon minut i saltat vatten. Lägg bönorna i en ungsform, strö på vitlöken, salta och peppra, häll på olivolja så att det täcker bönorna till hälften. Lägg torskryggen ovanpå bönorna  och salta lite. Lägg pancettan ovanpå fisken. Strö över pinjenötterna och ställ i citronerna i formen. Droppa över lite olja och ställ in formen i ugnen, låt stå i ca 15-20 min. Lägg folie över formen de första 5 minuterna i ugnen. Lägg upp på varma tallrikar och se till att få med av den goda oljan i botten på formen.

Till maten drack vi: 





           Bon Appétit!








Kcal/portion: 662 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar