Sidor

söndag 6 januari 2013

Räkcocktail med Grapevinägrett

Ingen majonäs, ingen grädde, inget smör, men det blev väldigt gott ändå. Många får för sig att "detoxa" efter jul och nyår, men det är absolut inget sånt vi har börjat det nya året med. Det kändes bara rätt med en enkel oklassisk räkcocktail till förrätt. 

Det här behövs för 4 pers:
500 g räkor med skal
2 salladslökar
2 tomater
2 avocador
100 g löjrom
Vinägrett:
1 schalottenlök
1/2 dl blodgrapefruktjuice
3 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 krm tabasco
salt
nymald svartpeppar
Garnering:
svartpeppar
dill

Gör så här:
Skala och riv schalottenlöken fint. Blanda grapefruktjuice, olja och vinäger. Rör i löken och krydda med tabasco, salt och svartpeppar.
Skala räkorna. Ansa och skiva salladslöken fint. Tärna tomaterna smått. Blanda lök och tomater. 
Halvera och kärna ur avocadorna. Skär i bitar. 
Lägg lök och tomatblandningen i botten på portionsglas. Lägg på avocado och räkor. Ringla över vinägrett. Klicka på löjrom och krydda med lite nymald svartpeppar och garnera med en dillkvist.  




Sommarminne från Baskien som
passade bra till förrätten. 

5 kommentarer:

  1. Vackert och säkert jättegott! Men vinäger och graprfruktsjuice......uuhhhhh det lät syrligt för en som jag som skyr sånt ! Tror jag tar en klick majönäs istället....
    Kram Maggan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt nog så upplevs inte vinägretten så syrlig som man skulle kunna tro. Valet av dryck har såklart betydelse. Vi drack ett sommarminne med väldigt hög syra.
      Jag tror att majonäs fungerar alldeles utmärkt istället för vinägretten.
      Kram mia

      Radera
  2. Stavar som en kratta gör jag också! M

    SvaraRadera
  3. Vinägretten som du tipsade om blev fantastisk!!! Inte alls syrlig & så...bara frisk och god! Klart en förbättring från den feta majonäsen! Tack för tipset!
    /Isabell

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är den god. Vad roligt att det är fler än jag som tycker om den (och dessutom talar om det :) )
      Hoppas att du hittar något mer på min blogg som du gillar.
      /Mia

      Radera