Sidor

fredag 1 mars 2013

Mandelmassa (igen)

Man skulle nästan kunna tro att jag har fotat havregrynsgröt. Men det har jag inte. Det här är mandelmassa gjord på oskalade sötmandlar. Den ser kanska inte så trevlig ut, men som tur är så smakar den utsökt. 

Det här behövs: 
200 g sötmandel, oskalade
4 bittermandlar, oskalde
150-200 g strösocker
1/3 dl vatten

Gör så här:
Lägg de oskalade mandlarna i en skål, häll på vatten så att det täcker mandlarna. Låt stå ca 12 timmar. Häll av vattnet.
Koka upp 1/3 dl vatten och tillsätt sockret. Rör så att sockret löses upp. Kör de oskalade mandlarna i en matberedare tills de är finfördelade. Tillsätt sockerlösningen och kör matberedaren tills allt är ordentligt blandat och tjockt krämigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar