Sidor

torsdag 11 juli 2013

Grillad tonfisk

Vädret här i Angers är verkligen helt underbart just nu. Soliga, varma dagar och ljumna kvällar utan mygg. Det är helt enkelt perfekt för matlagning utomhus. Vi grillade tonfiskkotletter som först fått gotta till sig i olja, vitlök och chili, jättegott. 

Det här behövs:
1 tonfiskkotlett/person
olja
vitlök
chili
salt
örtkryddor

Gör så här:
Blanda olja, finhackad vitlök, chili, salt och örtkryddor. Gnid in fisken med blandningen och ställt kallt 1-2 timmar. Grilla tonfisken på utegrill tills fisken har en innertemperatur på 31-50° (beroende på hur man vill ha fisken). 
Servera med tex en grönsallad och en kall sås gjord på crème fraiche, rivet citronskal, salt, peppar och örtkryddor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar