En jättegod asiatisk sallad som man kan äta som ensamrätt eller med t.ex. grillad fläskfilé eller kyckling, Inspirationen kommer från TV4.
Det här behövs:
200 g kinesisk kål eller vitkål, finstrimlad
2 morötter, finskivad
2 salladslök, finskivad
1 knippe rädisor, skurna i skivor
100 g sugarsnaps, skurna på längden
3 msk fisksås
3 msk juice från lime
3 msk vatten
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 spansk peppar eller annan chili, finhackad
limeskal, finrivet
200 g glasnudlar
mynta, koriander, hackad
100 g salta cachewnötter, grovhackade
Gör så här:
Blanda fisksås, vatten, limeskal och juice, finhackad chili och vitlök i en bunke. Vänd ner morötter, salladslök, rädisor, sugarsnaps och kål. Låt stå kallt ca 30 minuter.
Koka upp vatten, lägg i glasnudlar, tag kastrullen från plattan och låt stå 1 minut. Häll av vattnet och spola glasnudlarna i kallt vatten. Blanda ner nudlarna, mynta och koriander i grönsakerna. Lägg upp på tallrik och toppa med nötterna.
Servera till t.ex. grillat fläskkött eller kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar