Det här behövs till en form som är 15 cm Ø : ( dubblera till en 20-23 cm form)
6-8 maryland cookies med chokladsmak
25 g smör
3-4 passionsfrukter
3-4 passionsfrukter
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
2 äggulor
1 dl socker
1/2 vaniljstång
2 passionsfrukter till dekoration
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
Krossa kakorna och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 3-5 minuter. Låt svalna helt och hållet.
Gröp ur passionsfrukterna i en sil som är placerad över en skål. Hjälp till att pressa ur all saft med en sked.
Rör ihop philadelphiaost, socker och vaniljfrön. Rör ner äggulorna, en i taget, rör till en jämn smet.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten tillsammans med passionsfruktsjuicen.
Häll smeten på den kalla chokladkakan och plasta formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.
Servering: Tag fram tårtan en stund innan servering så att den hinner bli lite mjuk. Garnera med passionsfrukt.
2 passionsfrukter till dekoration
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
Krossa kakorna och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 3-5 minuter. Låt svalna helt och hållet.
Gröp ur passionsfrukterna i en sil som är placerad över en skål. Hjälp till att pressa ur all saft med en sked.
Rör ihop philadelphiaost, socker och vaniljfrön. Rör ner äggulorna, en i taget, rör till en jämn smet.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten tillsammans med passionsfruktsjuicen.
Häll smeten på den kalla chokladkakan och plasta formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.
Servering: Tag fram tårtan en stund innan servering så att den hinner bli lite mjuk. Garnera med passionsfrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar