Det här behövs till 4 pers:
400 g pasta
500 g räkor med skal
100-200 g gravad eller kallrökt lax
1 tsk smör
75 g rom, löjrom, laxrom eller annan rom
Dillgräddsås:
2 dl hackad dill
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1/2 grönsaksbuljong
ev salt
Gör så här:
Skala räkorna och skär laxen i grova strimlor. Hacka dillen fint. Koka upp grädde, crème fraiche, buljong och salt. Mixa dillen med såsen. Koka pastan.
Hetta upp en stekpanna med lite smör i. Bryn laxen snabbt på ena sidan. Ta upp den och vänd ner räkorna i pannan så att de blir lite varma. Häll av pastan och lägg upp på varma tallrikar och ringla sås över. Fördela lax och räkor på pastan och såsen. Toppa med rom, dillvippor och nymald svartpeppar.
Smaklig Måltid! |
Vinet passade mycket bra till maten. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar