Sidor

torsdag 23 januari 2014

Pasta med räkor, lax och dillgräddsås

Räkor och lax tillsammans med nykokt pasta samt en gräddig sås med massor av dill, mmm, helt enkelt jättegott. I glaset hällde vi ett vin från Domaine Richou, Savennières 2011, för att fira St Vincent. St Vincent är vinodlarnas och vinmakarnas skyddshelgon och firas alltså med vinets dag den 22/1. 

Det här behövs till 4 pers:
400 g pasta 
500 g räkor med skal
100-200 g gravad eller kallrökt lax
1 tsk smör
75 g rom, löjrom, laxrom eller annan rom

Dillgräddsås:
2 dl hackad dill
2 dl grädde
2 dl crème fraiche 
1/2 grönsaksbuljong 
ev salt

Gör så här:
Skala räkorna och skär laxen i grova strimlor. Hacka dillen fint. Koka upp grädde, crème fraiche, buljong och salt. Mixa dillen med såsen. Koka pastan. 
Hetta upp en stekpanna med lite smör i. Bryn laxen snabbt på ena sidan. Ta upp den och vänd ner räkorna i pannan så att de blir lite varma. Häll av pastan och lägg upp på varma tallrikar och ringla sås över. Fördela lax och räkor på pastan och såsen. Toppa med rom, dillvippor och nymald svartpeppar.

Smaklig Måltid!

Vinet passade mycket bra till maten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar