Det här behövs till två pers:
2-3 korvar, halverade på längden
3 dl hönsbuljong
1 purjolök, delad i fyra bitar på längden
2 dl grädde
2 tsk grov senap
1 tsk dijonsenap
smör att steka korven i
persilja
Gör så här:
Koka upp buljongen i en stekpanna. Lägg i purjolöken och låt den sjuda 5-8 minuter (beroende på hur grov den är). Ta upp purjon ur pannan, spar buljongen.
Hetta upp stekpannan och stek korven i smör på hög värme i ca 1 minut/sida. Häll på den sparade buljongen och sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter. Ta upp korvarna och lägg åt sida under folie så länge. Koka upp buljongen och låt reducera tills ⅔ återstår. Tillsätt grädden och låt småkoka i ytterligare 5 minuter. Tillsätt senap, smaka av såsen med salt och peppar. Lägg i purjon i såsen.
Servera med potatisstomp eller kokt potatis.
Bon Appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar