2 skivor rågbröd
150 g oxfilé
salt och nymald svartpeppar
1 msk smör
Dragonmajonäs:
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 äggula
2 krm salt
5 dl rapsolja
1 msk dragon, finhackad
Eller snabbvarianten:
Majonäs och dragon
Garnering:
1 schalottenlök, skuren i tunna skivor
4 cornichons
2-4 cocktailkapris, halverade
potatischips
Gör så här:
Blanda vinäger, senap, äggula och salt i en bunke. Vispa in oljan droppvis. Smaksätt med dragon.
Eller
Blanda köpt majonäs med hackad dragon.
Salta och peppra filén. Stek den runt om på hög värme några minuter. Linda in köttet i smörgåspapper eller folie och låt det svalna lite innan det skärs i tunna skivor.
Bred lite smör på brödskivorna. Lägg på kött så att det täcker brödet. Dela varje brödskiva i fyra delar. Klicka på dragonmajonäsen. Fördela lökringar och cornichons på smörgåsarna. Garnera med kapris, chips och smörgåskrasse.
Smaklig spis! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar