Det här behövs:
225 g smör
3/4 dl kakao
2 1/2 dl starkt kaffe
4 3/4 dl vetemjöl
2 dl vitt strösocker
2 dl rå strösocker
1 1/2 tsk bikarbonat
2 stora ägg
3/4 dl creme fraich
Glasyr:
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
Ev frukt eller bär att dekorera med.
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en form som rymmer ca 2 liter. Blanda smör, kakao och kaffe i en kastrull och värm tills smöret har smält. Ställ åt sidan. Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en skål, tillsätt smörblaningen och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen och creme fraich och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den.
Glasyr:
Hacka chokladen, värm grädden i en kastrull tills den når kokpunkten. Tag bort kastrullen från plattan. Lägg chokladen i kastrullen och låt stå i 30 sekunder. Rör i choklad/grädd blandningen tills all choklad har smält. Häll chokladen över kakan. Dekorera ev med frukt eller bär.
O.M.G!!!!!
SvaraRaderaHär vankas det dessert må jag säga =)
SvaraRaderammm, det är tur att det är långt kvar till bikini säsongen.
Radera