Det här behövs för 4 pers:
500 g kalvfärs (eller nötfärs)
1 dl grädde
1 tsk salt
2 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten finhackad rödlök
1-2 msk finrivet citronskal
2 msk finhackad färsk dragon
svartpeppar
smör och/eller olja att steka i
Tomatsås:
1 röd paprika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
salt och svartpeppar
oregano
Tillbehör:
300 g kokta haricots verts
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta den med ovansidan upp i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Skinnet ska vara bränt. Dra sen av skinnet (Jag brukar lägga paprikan i en plastpåse och låta den svalna lite, sen är det lättare att få skinnet att lossna) Finhacka paprikan, lök och vitlök. Stek lök och vitlök i oljan utan att det får färg. Häll på vinäger, krossad tomat och paprikan. Smaksätt med salt, svartpeppar och oregano. Låt koka i ca 20 minuter.
Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Forma lagom stora bullar och stek på medelvärme tills de är genomstekta. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och servera tillsammans med haricots verts.
Kvällens dryck! |
Kcal/portion: 495 Kcal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar