Det här är en perfekt pastarätt att svänga ihop snabbt och enkelt en vardagskväll om man har ont om tid.
Vi tackar goda vänner för den rätten, vi åt den första gången på en skidsemester för 100 år sedan.
500 g tagliatelle
200 g kallrökt lax
4 dl grädde
1/2 purjolök
500 g färsk bladspenat (eller 250 g fryst)
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
salt och svartpeppar
Gör så här:
Förväll spenaten. Skär laxen i strimlor.
Gör såsen under tiden som pastan kokar. Finstrimla purjon, fräs den i en kastrull på svag värme. Häll i grädden och koka upp, pressa i vitlöken och lägg i den förvällda spenaten, låt det få ett uppkok så att såsen är riktigt varm. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp pastan, häll över spenatgrädden och toppa med laxen och lite nymald svartpeppar.
Bon Appétit!
Till den här rätten drack vi: |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar