1 butternut pumpa
1 dl rostade pinjenötter
1 dl grovt riven parmesan ost
olja
flingsalt
Gör så här:
Värm ugnen till 225°.
Skala och kärna ur pumpan och skär i grova bitar. Lägg bitarna i en långpanna och ringla över olivolja, blanda runt så att det kommer olja överallt, strö över flingsalt. Sätt in plåten mitt i ugnen och rosta pumpan i 10-25 minuter, tiden är lite diffus, men tiden beror på hur stora bitar man har skurit och hur rostad man vill ha pumpan.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, riv parmesan osten grovt.
Lägg upp den rostade pumpan på ett fat, strö över pinjenötterna och osten.
Salta ev lite till. Rostad pumpa är gott att äta som en enkel ensamrätt eller tillsammans med t.ex. kryddig korv eller rökt kött.
Till denna lilla enkla rätt drack vi: Meulenhof 1994 Riesling Auslese
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar