Det här behövs till 4 pers:
8-10 lasagneplattor, färska
Tomatsås:
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 knippe basilika, färsk
1 tsk råsocker
salt, peppar
Färs:
500 g nötfärs
salt, peppar
1/2 buljongtärning
örtkryddor
100-150 g mozzarela
Ostsås:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt, peppar
muskot
Tillbehör:
parmesan eller pecorino, riven
Gör så här:
Färs:
Fräs färsen. Tillsätt kryddor och ca 1 dl av tomatsåsen. Låt småkoka ca 20 minuter. Smaka av. Tillsätt mozzarellaosten.
Tomatsås:
Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det får färg. Tillsätt tomatpurén och fräs en stund till. Häll i krossade tomater, salt, peppar, råsocker och basilika. Låt småkoka i ca 20 minuter. Smaka av.
Ostsås:
Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget samtidigt som man vispar. Låt såsen koka 3-5 minuter. Tillsätt osten. Smaksätt med salt, peppar och lite riven muskot.
Häll i hälften av tomatsåsen i en ugnsform. Fördela färsen på pastaplattorna och rulla ihop. Lägg i formen och häll på resten av tomatsåsen och ostsåsen. Sätt in i ugnen, låt stå ca 20 minuter.
Servera canellonin toppad med riven parmesan eller pecorino samt lite sallad.
Bon Appétit! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar