Sidor

söndag 10 februari 2013

Lökpaj

Jag har ingen aning om var det här receptet kommer ifrån. Det har funnits med i mitt lösbladssytem väldigt länge i form av ett urklipp med tapefläckar från någon gammal tidning
Pajen är jättegod att servera som förrätt eller enkel lunch eller som tillbehör till t.e.x kött. Jättegod att värma även dag två. 

Det här behövs:
1 rulle smördeg
2 gula lökar, tunt skivad
2 purjolökar, tunt skivad
25 g smör
3 ägg
2-3 dl grädde
3 dl ost, riven
svartpeppar
örtkrydda, tex timjan, oregano

Gör så här:
Värm ugnen till 225°C.
Smält ner lök och purjo i en stekpanna på svag värme tills löken känns mjuk. Krydda med svartpeppar och ev någon örtkrydda. Klä en pajform med smördeg. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg löken i formen och häll på äggstanningen. Strö över osten. Grädda i ca 20-25 minuter.
Servera tillsammans med en grönsallad.



Passade mycket bra till pajen. 













Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar