Sidor

onsdag 29 maj 2013

Stekt Laxfilé med Spenat, Fetaost och Pinjenötter

När jag tillagar färsk spenat blir jag alltid lika förvånad att det krymper ihop så mycket. Det blir ju nästan ingenting kvar i kastrullen. Det blev i alla fall en liten klick på den stekta laxfilén. Som tur var så fanns det mycket fetaost att toppa med. Den här rätten går snabbt att tillaga och den var dessutom väldigt god. Perfekt en vardagkväll. 

Tillagningstid: ca 20 minuter
Det här behövs till 2 pers:
300 g laxfilé
4 msk pinjenötter
200 g färsk babyspenat
1 vitlöksklyfta, finhackad
1-2 msk smör
flingsalt
peppar
100 g fetaost
citron
ev lite flytande honung

Gör så här:
Salta och peppra laxen. Stek den i stekpanna eller i ugn. Laxen är färdig när den har en innertemperatur på 50°C.
Rosta pinjenötterna i het torr panna. Smält smöret i en kastrull och fräs vitlök utan att det får färg. Lägg i spenat och fräs någon minut. Salta och peppra. Lägg upp spenaten på den stekta laxen och strö över smulad fetaost och rostade pinjenötter. Droppa över lite citron. Ringla ev över lite flytande honung.

100% Chenin blanc från
Domaine Richou. 


Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar