Sidor

torsdag 30 maj 2013

Potatissallad med ruccola

Den här potatissalladen är godast att äta ljummen tycker jag. Den passar bra både till korv, kött och fågel. Vi har inte ätit den till någon fiskrätt ännu, men det går säkert bra det med. 

Tidsåtgång: 20-30 minuter.
Det här behövs till 2 pers:
350 g potatis, små, fasta
25 g valnötter, rostade
50 g ruccola
½ dl gräslök, grovt hackad
1 tsk balsamvinäger
¼ lime, pressad
1 krm salt
svartpeppar
1 msk olivolja

Gör så här:
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna lite. Blanda balsamvinäger, pressad lime, salt och peppar. Vispa ner olivoljan. Blanda dressingen med den kokta potatisen, valnötter, gräslök. Tillsätt ruccola strax innan servering.

Servera potatissalladen ljummen till tex grillat kött, korv eller fågel.

Bon Appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar