Sidor

torsdag 23 maj 2013

Tarte med Ricotta och Tomater

Frasig tarte med ricottaost smaksatt med timjan och toppad med tomater i olika färger. Gott och enkelt. Ricottaost är en Italiensk färskost som har en ganska mild smak. Den passar bra ihop med tomater och timjan. Vill man ha lite mer smak på tarten så tror jag att det skulle bli väldigt gott att byta ut ricotta mot chèvre. 

Tidsåtgång: ca 25 minuter, varav 20 minuter i ugnen.
Det här behövs:
1 rulle smördeg
2 ägg
250 g ricottaost
2 msk timjan, hackad
350 g tomater, blandade färger
olivolja
salt och peppar

Gör så här: 
Värm ugnen till 200°C. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik in kanten på smördegen ca 1 cm. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Blanda ricotta, timjan och ett ägg. Krydda med salt och peppar. Bred smeten på smördegen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Degen ska bli gyllenbrun och frasig. Toppa tarten med skivade tomater och ev någon örtkrydda. Salta och peppra och ringla över lite olivolja.

Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar