Det här behövs till 2 pers:
Fisken:
300 g torskrygg
salt och peppar
1 fänkålsstånd, finstrimlad
½ dl dill, hackad
2 msk smör
citronskivor
¼ dl pepparrot, riven
Sås:
2 dl gräddfil eller crème fraiche
50 g löjrom
¼ dl gräslök, hackad
salt och peppar
Tillbehör:
250 g räkor
sockerärtor
dill
Gör så här:
Fisken:
Värm ugnen till 200°C. Salta och peppra fisken. Fördela fänkål, fisk, dill, pepparrot, smörklickar och citronskivor på 2 bakplåtspapper eller aluminiumfolie om de ska tillagas på grill utomhus. Vik ihop paketen så att de blir tätt. Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter. Kontrollera ev med en termometer att fisken är färdig (50°).
Sås:
Blanda gräddfil, löjrom, gräslök, salt och peppar.
Servering:
Öppna paketen och toppa med räkor, sockerärtor och dill.
Bon Appétit! |
Mmmmm det där blir smaskens på vår nya grill! (den gamla hade slutgiltligen rostat ihop totalt). hurra för sommaren!
SvaraRaderaKram från ME
Härligt med ny grill. Hoppas att det blir en riktigt bra "grillsommar".
RaderaJag kan bara instämma i hurrandet för sommaren.
Kram