Det här behövs till 4 pers:
2 ankbröst
salt
svartpeppar, nymald
1 kg sötpotatis
olja, neutral
salt
Tillbehör:
äppelchutney
grönsallad
Gör så här:
Skär ett rutmönster på ankbröstens skinnsida. Salta och peppra båda sidor. Stek dem först med skinnsidan ner i torr panna på hög värme i några minuter tills de har fin färg. Vänd och stek på svag värme tills de har en innertemperatur på ca 60°C (rosa). Tidsåtgång ca 15-20 minuter.
Låt de vila ca 10 minuter innen de skärs upp i tunna skivor.
Sötpotatis:
Värm ugnen till 200°C.
Skala potatisen och skär den i grova bitar. Lägg på en plåt, ringla över olja och strö över salt.
Tillaga i mitten på ugnen i ca 20 minuter.
Kvällens dryck, 100% Pinot Noir från Sancerre. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar