Sidor

fredag 23 augusti 2013

Syrlig Äppelchutney


Äppelchutney är ett jättegott tillbehör till t.ex. stekt ankbröst. Chutneyn ser inte alls speciellt god ut när den ligger helt ensam i en skål (det skulle lika gärna kunna vara brunkål). Man får helt enkelt tänka sig det rosastekta lite knapriga ankbröstet och lite andra tillbehör så blir bilden mycket bättre. 

Det här behövs:
3-4 äpplen, syrliga och fasta
1 dl farinsocker
2 msk honung
1 citron
½ tsk salt

Gör så här:
Skär äpplena i tärningar och lägg i en kastrull. Pressa över juicen från citronen. Tillsätt farinsocker, honung och salt och låt det småkoka tills äpplena är mjuka och lite "simmiga".
Jag kokade chutneyn ca 1 timme.


Om man vill ha lite "sting" i chutneyn kan man tillsätta lite färsk eller torkad chili. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar