Sidor

måndag 26 augusti 2013

Färskpotatis med Löjrom och Crème fraiche

Potatis, smör, löjrom, crème fraiche och dill. Det kan inte bli annat än bra. Den här förrätten är så enkel och så god. Den måste jag göra snart igen. 

Det här behövs till 4 pers:
300 g färskpotatis
2 msk smör
2 msk dill, hackad
2 msk gräslök, hackad
salt
vitpeppar
4 msk löjrom
4 msk crème fraiche eller gräddfil
dill
gräslök

Gör så här: 
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av. Krossa potatisen grovt, blanda med smör, salt, peppar och örter. Forma potatiskrosset till puckar och lägg på en klick löjrom. Lägg en klick crème fraiche eller gräddfil vid sida om. Garnera med dill och gräslök och eventuellt lite svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar