Den här köttfärslimpan känns mer modern med tomater, getost och honung. Den var dessutom väldigt god och smakrik.
Det här behövs till en limpa:
700 g blandfärs
½ dl ströbröd
2 dl mjölk
2 ägg
1 gul lök, finhackad eller grovriven
salt och nymald svartpeppar
300 g tomater, små och smakrika, tex piennolo
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk oregano, torkad
½-1 krm chiliflakes
salt
svartpeppar
150 g getost
1 msk honung, flytande
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla ca 10 minuter. Blanda ner ägg och lök. Blanda ner färsen, krydda med salt och peppar.
Lägg färsen i formen och platta till lite.
Skiva tomaterna och blanda dem med olivolja, vitlök, chili och oregano. Lägg tomaterna på färsen avsluta med salt och nymald svartpeppar.
Grädda köttfärslimpan i ca 30 minuter. Ta ut formen och lägg på skivor av getost. Ringla honungen över osten och grädda ytterligare 20 minuter.
Lägg folie över formen när köttfärslimpan är klar. Låt den stå i ca 20 minuter innan den lyfts upp och skärs i bitar eller skivor.
Servera potatismos/stomp till.
Inspiration från AoM.
Bon Appetit! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar