Sidor

onsdag 30 oktober 2013

Köttfärslimpa med Tomater och Getost

När jag hör ordet köttfärslimpa fladdrar tankarna tillbaks till någon gång på 70-talet. Jag ser en brun limpa gjord på en plåt eller ugnsfat serverad tillsammans med kokt potatis och överkokta grönsaker samt brunsås. 
Den här köttfärslimpan känns mer modern med tomater, getost och honung. Den var dessutom väldigt god och smakrik. 

Det här behövs till en limpa:
700 g blandfärs
½ dl ströbröd
2 dl mjölk
2 ägg
1 gul lök, finhackad eller grovriven
salt och nymald svartpeppar

300 g tomater, små och smakrika, tex piennolo
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk oregano, torkad
½-1 krm chiliflakes
salt
svartpeppar
150 g getost
1 msk honung, flytande

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla ca 10 minuter. Blanda ner ägg och lök. Blanda ner färsen, krydda med salt och peppar.
Lägg färsen i formen och platta till lite.
Skiva tomaterna och blanda dem med olivolja, vitlök, chili och oregano. Lägg tomaterna på färsen avsluta med salt och nymald svartpeppar.


Grädda köttfärslimpan i ca 30 minuter. Ta ut formen och lägg på skivor av getost. Ringla honungen över osten och grädda ytterligare 20 minuter.
Lägg folie över formen när köttfärslimpan är klar. Låt den stå i ca 20 minuter innan den lyfts upp och skärs i bitar eller skivor.
Servera potatismos/stomp till.
Inspiration från AoM.

Bon Appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar