Det här behövs till 2 pers:
2 äpplen
50 g mandelmassa
25 g pistagenötter, hackade
2 msk smör
2 ark filodeg
smält smör att pensla med
Tillbehör:
vaniljglass eller vaniljsås
Gör så här:
Utan filodeg:
Värm ugnen till 175°C.
Kärna ur äpplena, men behåll skalet. Blanda mandelmassa, hackade pistagenötter och 2 msk smör. Fyll hålet efter kärnhuset med mandelblandningen. Ställ äpplena i en ugnsform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter, tills äpplena är mjuka.
Pudra med florsocker och servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Med filodeg:
Skala och kärna ur äpplena. Fyll med mandel/pistage/smör blandningen. Pensla halva filodegsarket med smält smör och vik över den andra halvan. Placera äpplet i mitten på arket och pensla äpplet och filodegen med smör. Svep det dubbla arket runt om äpplet så att det täcks. Pensla med smör.
Grädda i 20-30 minuter. Känn med en sticka så att äpplena är mjuka.
Det här ser nästan ut som två hopskrynklade bakplåtspapper, men det är två äpplen insvepta i filodeg. Mums! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar