Det här behövs till två pers:
300 g rimmad torskrygg, skuren i bitar
1 ägg
vetemjöl eller rågmjöl blandat med peppar (och salt)
ströbröd
svartpeppar
salt (om man inte rimmar torsken)
smör att steka i
Remouladsås:
majonäs
cornichon, finhackad
kapris
dill, finhackad
persilja, finhackad
ev. cayennpeppar
Tips: Om man vill ha en mindre fet sås kan man ta ½ majonäs och ½ crème fraiche. Såsen kan också smaksättas med tex lite curry, men det hoppar jag över.
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Ta upp fisken ur rimlagen och torka av den på hushållspapper. Vänd den i mjöl, ägg och sist i ströbröd. Stek på medelvärme i rikligt med smör tills fisken är genomstekt och riktigt frasig runt om. Fisken är klar när den har en innertemperatur på 50°C. (Över 50° blir fisken torr och tråkig). Kontollera med termometer om du är osäker.
Servera de nystekta fiskpinnarna med potatisstomp och remouladsås samt grönsaker.
Bon Appétit! |
Det blev en Muscadet till fisken. Tillverkat av mannen med Loires förmodligen största mustasch. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar