Sidor

måndag 10 februari 2014

Fiskpinnar (med fisk i)

Det är mycket att rensa innan man ska flytta, inte minst i frysen. Jag hittade fina bitar torskrygg som jag gjorde sk fiskpinnar av. Skillnaden på köpefiskpinnar och hemgjorda är framför allt att de hemgjorda är så mycket godare och att de innehåller fisk och inte bara panering. Dessutom innehåller de hemgjorda inte en massa tillsatser. 

Det här behövs till två pers:
300 g rimmad torskrygg, skuren i bitar
1 ägg
vetemjöl eller rågmjöl blandat med peppar (och salt)
ströbröd
svartpeppar
salt (om man inte rimmar torsken)
smör att steka i

Remouladsås:
majonäs
cornichon, finhackad
kapris
dill, finhackad
persilja, finhackad
ev. cayennpeppar

Tips: Om man vill ha en mindre fet sås kan man ta ½ majonäs och ½ crème fraiche. Såsen kan också smaksättas med tex lite curry, men det hoppar jag över. 

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Ta upp fisken ur rimlagen och torka av den på hushållspapper. Vänd den i mjöl, ägg och sist i ströbröd. Stek på medelvärme i rikligt med smör tills fisken är genomstekt och riktigt frasig runt om. Fisken är klar när den har en innertemperatur på 50°C. (Över 50° blir fisken torr och tråkig). Kontollera med termometer om du är osäker.
Servera de nystekta fiskpinnarna med potatisstomp och remouladsås samt grönsaker.

Bon Appétit!

Det blev en Muscadet till fisken.
Tillverkat av mannen med Loires
förmodligen största mustasch. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar