Det här behövs till fyra pers:
1 kg nötkött, tex bringa, högrev, ytterlår skuret i bitar
2 msk smör att steka i
8 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 buljongtärning
5 dl vatten
3-5 morötter
1 purjolök
2-3 msk vetemjöl + ½ dl vatten att reda av såsen med
persilja, några kvistar
Gör så här:
Bryn köttet i en stekgryta, tillsätt kryddor, buljong, 1 morot, det gröna från purjolöken och vatten. Koka under lock i 1-2 timmar, beroende på vilket kött som används och hur mört man vill att köttet ska vara.
Ta upp grönsakerna som har kokat med köttet och kasta bort dem. Skär nya morötter i skivor och purjon i lämpliga bitar och lägg ner i grytan och låt koka tills morötterna är färdiga. Smaka av skyn. Tillsätt ev mer salt.
Skaka ihop redningen och red av såsen till lagom konsistens. Koka ytterligare ca 5 minuter.
Servera kalops med kokt potatis, inlagda rödbetor och cornichon.
Det här vinet passade utmärkt till kalopsen. |
Smaklig Måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar