Det här behövs till två pers:
300-400 g torskrygg, gärna med skinnet kvar
10-15 champinjoner, hela om de är små, annars halverade
10-15 steklök
50 g sidfläsk, skuret i små tärningar
persilja, hackad
smör att steka i
Rödvin/balsamicoreduktion:
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 msk farinsocker
1½-2 dl rött vin
1½-2 dl vatten
½ dl balsamvinäger
2 msk kalvfond
majzena
salt, peppar
Tillbehör:
potatispuré eller stomp eller palsternackspuré
Gör så här:
Sås:
Sås:
Fräs löken i smör utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré och farinsocker och fräs lite till. Häll på vin, vatten och balsamvinäger och låt det koka på svag värme tills knappt hälften återstår. Sila ner det som återstår i en ny kastrull och tillsätt kalvfonden. Smaka av med nymald svartpeppar och salt om det behövs. Red eventuellt såsen med lite majzena.
Servering:
Lägg en klick puré på en varm tallrik, placera torskryggen ovanpå. Fördela svamp, lök och sidfläsk runtom. Häll på några skedar sås. Pynta med persilja.
Bon Appétit! |
Familjens favorit Verkligen super gott
SvaraRaderaJag håller med om att rätten är supergod, en favoriträtt även hos oss. /mia
Radera