Det här behövs:
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
smör och ströbröd till formen
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C.
Smörj och bröa en rund form (20-24 cm Ø)
Vispa ägg och socker med elvisp så att det blir vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i äggvispet. Tillsätt vattnet och blanda. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna lite. Smält under tiden smöret, tillsätt mjölk och vaniljsocker och låt koka kraftigt i några minuter. Vispa hela tiden så att inte mjölken blir bränd.
Dela kakan i två delar och häll vaniljblandningen på en av bottnarna. Lägg ihop bottnarna och låt kallna. Pudra kakan med florsocker.
Servera kakan som den är, eller tillsammans med lättvispad grädde och t.ex. hallon och blåbär.
Servera kakan som den är, eller tillsammans med lättvispad grädde och t.ex. hallon och blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar