Sidor

måndag 14 juli 2014

Friterad färskpotatis med löjrom, gräddfil, rödlök och dill

När jag kokar potatis så brukar jag oftast koka en stor kastrull på en gång, bara för att det är så praktiskt att ha kokt potatis i kylen. Den kan användas till allt möjligt, t.ex. steka, använda i en sallad, göra potatissallad, skära bitar och lägga på en sillmacka eller fritera, mm, mm. Friterad färskpotatis har blivit en favorit hos oss den här sommaren. Det är så gott att man kan äta det varje dag och i princip till vad som helst. Synd bara att friterad mat inte är så nyttigt. :(

Det här behövs:
kokta potatisar
rödlöksringar
gräddfil
löjrom
dill
olja att fritera i
flingsalt
salladsblad

Gör så här:
Halvera den kokta potatisen (kall eller varm, med eller utan skal) och tryck till den lite utan att den faller i bitar. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i potatisen och låt den koka i oljan till den har fin färg. Ta upp med hjälp av en hålslev och låt den rinna av på hushållspapper.
Lägg några salladsblad på tallriken, placera potatisen ovanpå. Strö på lite flingsalt. Klicka på löjrom och  gräddfil. Lägg på rödlöksringar och dill.

Serveras med ett glas Champagne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar