Det här behövs till 2 pers:
300-400 g laxfilé
½ citron, pressad saft
2 dl grekisk yoghurt
basilikablad
gräslök
½ dl finriven parmesanost
salt och peppar
1 knippe sparris
25 g smör
½ msk japansk soja
½ tsk sherryvinäger (jag tog pommeau)
½ vitlöksklyfta, riven
2 msk pinjenötter, rostade ( jag tog rostade hasselnötter)
Tillbehör:
kokt färskpotatis
Gör så här:
Bryn smöret tills det luktar kola. Ta bort från värmen och tillsätt soja, vinäger och vitlök. Ställ åt sidan.
Mixa hälften av yoghurten med örterna tills såsen är helt slät. Rör ner resten av yoghurten samt osten med en sked. Smaka av med salt.
Skär laxen i portionsbitar. Pressa citron över fisken. Salta och peppra.
Grilla på indirekt värme på ett folieark till fisken har en innertemperatur på 48-50°C.
Grilla sparrisen ca 2-3 minuter. Lägg på ett fat och häll på det brynta smöret. Strö över pinjenötter.
Servera tillsammans med nykokt färskpotatis.
Smaklig Måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar