Sidor

måndag 15 april 2013

Laxrullar fyllda med Chèvre

Vad praktiskt det är med rökt lax i stora skivor. Det är bara att fylla dem med något smarrigt. Jag valde chèvre utrört med lite crème fraiche och smaksatt med gräslök. Det blev jättegott, speciellt med de lättfrästa grönsakerna och salladen som tillbehör. Den här rätten kan man servera både som förrätt (ta hälften) eller varmrätt. Vad dricker vi till det här då? Sauvignon blanc eller Chenin blanc passar utmärkt. 

Det här behövs till 2 pers:
4 tunna, stora skivor rökt lax
75-100 g chèvre
2 msk crème fraiche
1 msk gräslök, finhackad
Vitpeppar, nymald

Grönsaksblandning:
100 g champinjoner eller annan svamp
50 g sockerärtor
1-2 vårlökar
6 st cocktailtomater
sallad

Dressing:
2 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk dill, finhackad
salt

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Blanda chèvre (utan kant) med crème fraiche, gräslök och vitpeppar till en smidig smet. Fördela chèvreröran på laxskivorna och rulla ihop.
Dela sockerärtorna och förväll dem hastigt i lättsaltat vatten.
Skiva champinjonerna och fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med vårlök. Lägg i sockerärtor och halverade cocktailtomater på slutet.

Lägg upp sallad och den stekta grönsaksblandningen på tallrikar tillsammans med laxrullarna. Droppa dressing över grönsakerna.

Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar