Sidor

tisdag 16 april 2013

Sesamstekt laxfilé med Gurka och Citron crème fraiche


Lax idag igen! Ja, men den här rätten är tillagad i ugnen och serveras varm med kalla tillbehör. Lax kan verkligen varieras på oändligt många sätt. Gott ?? Ja, mycket! Chenin blanc från någon lokal odlare passar bra att dricka till den här rätten. 

Det här behövs till 2 pers:
300 g laxfilé
salt och vitpeppar
1/2 dl sesamfrö

Gurka och Citron crème fraiche:
1/2 gurka
1 dl crème fraiche
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Skär laxen i två bitar. Salta och peppra. Vänd laxen i sesamfrö. Stek i torr panna några minuter. Sätt in laxen i ugnen, låt stå ca 10 minuter. Laxen är färdig när den har en innertemperatur på 50°C.

Dela gurkan och ta bort kärnorna. Skär den i cm stora tärningar. Blanda crème fraiche, gurka och citronskal. Salta och peppra.

Servera den varma laxen med grönsallad och gurka och citron crème fraiche. Garnera med en citronskiva och lite persilja.

Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar