Sidor

söndag 2 juni 2013

Flamberade Räkor med tillbehör

Efter en halvdagsutflykt på cykel i vackra landskap är det skönt att inte ha något alltför tidskrävande till middag. Tillagningen av den här rätten går väldigt snabbt, det som tar tid är att skala räkor och hacka tillbehören. Men det är det värt, för det är verkligen jättegott. Ris eller pressad potatis passar bra till samt någon grönsak. 

Det här behövs till 4 pers:
800 g stora räkor, råa med skal
2-3 msk smör
2 msk schalottenlök, finhackad
1 ½ dl paprika, tärnad, i olika färg
½ dl konjac
1 fiskbuljongtärning
150 g champinjoner, skivade
1 msk tomatpuré
3 dl crème fraiche
1 dl tärnat tomat, skållad och skalad
1 dl persilja, hackad
1-2 msk pernod
½-1 krm cayennepeppar
1-2 msk smör
ev salt

Tillbehör:
kokt ris
kokt grön sparris

Gör så här:
Skala räkorna. Hacka lök, persilja, paprika och tomat. Skiva champinjonerna.
Hetta upp en traktörpanna, lägg i smöret och lägg i lök och paprika och låt steka några minuter på medelvärme utan att de får färg. Höj värmen till det högsta och tillsätt räkorna, fräs dem hastigt några sekunder. Slå över konjac och tänd på. Smula i fiskbuljongen och tillsätt champinjonerna samt tomatpurén. Tillsätt crème fraiche, tomathacket och persiljan. Låt allt få ett uppkok och sedan sjuda i ett par minuter. Låt det inte koka för länge, då blir räkorna sega. Smaksätt med pernod och cayennpeppar och eventuellt lite salt om det behövs. Rör i en klick smör på slutet.
Servera tillsammans med kokt ris och lättkokt grön sparris.


Passade utmärkt till
kvällens middag. 



Smaklig Spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar