Det här behövs till 4-6 pers:
I stor majskyckling
20-40 vitlöksklyftor
1 dl olja
1/2 dl torrt vitt vin
timjan, färsk
3-4 lagerblad
1 citron
salt och peppar
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
2 msk olivolja
1 burk cocktailtomater
1 dl vatten
1 tsk vit balsamvinäger
2 kvistar rosmarin
salt och peppar
500 g stora vita bönor (blötlägg och kokta själv eller köp på burk)
Gör så här:
Stycka kycklingen i 6-8 delar. Lägg dem i en ugnssäker form. Skala vitlöksklyftorna och lägg runt om.
Häll på vin och olja. Strö över örter, salt och peppar.
Värm ugnen till 200°C.
Halvera citronen och lägg i formen. Tillaga kycklingen 50-60 minuter tills den har en innertemperatur på 72°C.
Fräs löken i oljan utan att den får färg. Tillsätt tomater, vatten, örter, vinäger, salt och peppar.
Sjud såsen utan lock i ca 35-45 minuter. Vänd ner bönorna mot slutet.
Pressa citronen över kycklingen och server tillsammans med bön och tomatsåsen.
Gör så här:
Stycka kycklingen i 6-8 delar. Lägg dem i en ugnssäker form. Skala vitlöksklyftorna och lägg runt om.
Häll på vin och olja. Strö över örter, salt och peppar.
Värm ugnen till 200°C.
Halvera citronen och lägg i formen. Tillaga kycklingen 50-60 minuter tills den har en innertemperatur på 72°C.
Fräs löken i oljan utan att den får färg. Tillsätt tomater, vatten, örter, vinäger, salt och peppar.
Sjud såsen utan lock i ca 35-45 minuter. Vänd ner bönorna mot slutet.
Pressa citronen över kycklingen och server tillsammans med bön och tomatsåsen.
Smaklig Måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar