tisdag 13 januari 2015

Lasagne med Viltskav och Trattkantareller


Allt i samma form gillas av mig. Här kommer ett recept på en väldigt god lasagne à la nordic style. Den innehåller en hel del svamp vilket jag tycker är otroligt gott, dessutom viltskav och crème fraiche som blandas med smakrik riven ost istället för klassisk bechamelsås. Enklare, godare och snabbare. 

Det här behövs till 4-6 port: 
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
500 g viltskav
500 g trattkantareller 
1 msk vilt eller kalvbuljong + lite vatten
svartpeppar
salt
lasagneplattor 

10 dl crème fraiche 
3 dl ost, riven ( västerbotten eller annan ost med smak) 

Till garnering: 
lingon, dill, persilja, gräslök 

Gör så här: 
Fräs löken, tillsätt köttet (om det är stora skavbitar, skär dem ev i mindre), låt fräs tills allt fått färg, tillsätt svampen och fräs lite till. 
Häll på lite vatten och buljongen, salta och peppra. Lägg på ett lock och låt det småkoka några minuter. 

Blanda crème fraiche och 2 dl ost. 
Varva crème fraiche, lasagneplattor och viltskav i en ugnsform. Avsluta med crème fraiche och 1 dl riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter. Känn med en sticka att plattorna är mjuka. 
Lägg upp på varma tallrikar och garnera med lingon och örter.

SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar