onsdag 23 april 2014

Smørrebrød med Kallrökt lax, dill och pepparrotsfärskost, syrad rödlök, rädisor och rom



Små smørrebrød med kallrökt lax, färskost, pepparrot och dill. Klassiska smaker som alltid blir lika gott.  

Det här behövs till 8 små smørrebrød:
2 skivor rågbröd
200 g kallrökt lax

Färskost:
100 g färskost, naturell
1-2 msk pepparrot, riven
1 msk dill, hackad
½ citron, rivet skal
½ msk olivolja
salt och nymald svartpeppar

Syrad rödlök:
½ rödlök, skuren i tunna skivor
1 krm socker
½ krm salt
½ krm nymald svartpeppar

Garnering:
rädisor
löjrom
dill


Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till färskosten.
Syrad rödlök:
Lägg den skivade löken i kallt vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Strö över salt, socker och peppar och blanda/krama in det. Låt vila några minuter.
Skiva rädisorna tunt på mandolin.
Bred ett lager färskost på brödskivorna. Lägg på lök och laxskivorna. Dela varje brödskiva i fyra delar. Spritsa lite av färskosten i små klickar på laxen. Klicka på löjrom och lägg på rädisor. Garnera med dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar