onsdag 4 juni 2014

Picklad rödlök


Man skulle nästan kunna tro att vi har slutat att äta eftersom det är så glest med inlägg här på bloggen nu. Men så är inte fallet. Jag har annat (läs jobb) som upptar min tid nu. Vi äter goda repriser och då och då kommer det något nytt. Hoppas att ni som läser min blogg inte ledsnar, utan fortsätter att kika in någon gång ibland. 
Här är ett recept på ett enkelt och snabbt tillbehör som passar till det mesta i matväg. Vi hade det senast till rostbiff med fransk potatissallad. Resterna av löken hamnade på en grillad hamburgare.  


Det här behövs:
1 rödlök
1/2 dl ättikssprit 12%-ig
2 msk socker
2 msk vatten
2 tsk salt 

Gör så här:
Skär rödlöken i tunna skivor och lägg i en glasburk. Blanda ättikssprit, vatten, socker och salt och häll över löken. Ställ kallt minst 1 timme. 
Servera löken som tillbehör till tex rostbiff eller hamburgare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar