tisdag 12 maj 2015

Sparris med pilgrimsmusslor och löjrom


Det här behövs till två pers: 
4-6 tjocka vita sparris
2-4 pilgrimsmusslor 
1 schalottenlök 
1 steklök, röd
2 msk pinjenötter, rostade
1 msk gräslök, fint skuren
2 msk parmesanost, hyvlad
salt, peppar
smör och neutral olja att steka i
smör att bryna
dillvippor, löjrom och små salladsblad till garnering 

Gör så här: 
Skär bort den nedre delen på sparrisen, skala resten. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 8-12 minuter. Känn med en sticka.
Torka av musslorna på hushållspapper, salta och peppra dem. 
Dela lökarna och koka dem i lättsaltat vatten, 2-3 minuter. Ta upp och låt svalna lite, dela sen lökarna i "båtar". Rosta pinjenötterna i torr panna. 
Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek musslorna ca 1 minut på var sida. Om musslorna är stora kan man halvera dem innan servering. 
Bryn 25 g smör i en annan stekpanna. Det ska inte bli bränt utan brynt. 
Lägg upp sparrisen på varma tallrikar och fördela lök, pinjenötter, och musslor över. Skeda över det brynta smöret. Garnera med gräslök, hyvlad parmesan, små dillvippor, löjrom och små salladsblad. 

Smaklig spis! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar