tisdag 11 juni 2013

Laxrullar med Philadelphiaost och rödlökEfter några få dagar i Helsingborg med examen och trevligt umgänge med H, K och S är jag åter på hemmaplan, dock ensam, T fortsatte till Södertälje för några dagars arbete (stackarn!). När man är i Helsingborg är det obligatoriskt med en liten tur till Helsingør. För att inte avvika från mängden gjorde även vi den lilla utflykten och strosade runt i små trevliga gränder och gjorde diverse inköp, bla danskt rågbröd. Vi åt också en väldigt trevlig lunch (smørrebröd och till dessa drack vi såklart öl !!!)
Kvällens måltid är inte något smørrebröd utan bara några enkla laxrullar fyllda med philadelphiaost, crème fraiche, rödlök och svartpeppar serverade med en grönsallad. Det blir lite si och så med matlagningen när inte T är hemma. Men, men, det blir ordning på torpet igen om några dagar.

Det här behövs:
150 g kallrökt lax
100 g philadelphiaost
1/2 rödlök, finhackad
4 msk crème fraiche
svartpeppar, nymald
gräslök
sesamfrö

Gör så här:
Lägg ut gladpack eller bakplåtspapper på plant underlag. Lägg på laxskivorna lite omlott.
Blanda philadelphiaosten med creme fraiche, rödlök och svartpeppar. Bred blandningen på laxen. Lägg några gräslöksstrån i ena änden. Rulla ihop så att gräslöken hamnar i mitten. Skär rullen på mitten och rulla hälften i svart sesamfrö och andra hälften i ljust sesamfrö. Rulla in i plasten igen och lägg kallt några timmar. Skär upp rullarna i cm tjocka skivor. Servera tillsammans med sallad eller bara som de är. Jättegott!!!

Bon Appétit!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar