måndag 17 juni 2013

Sallad med Rödbetor, Puylinser och Fetaost

Det här är en jättegod mättande sallad med kokta rödbetor och puylinser att servera som ensamrätt eller till t.ex. grillad fisk. Servera salladen ljummen eller kall. Vi drack ett vin från Vouvray, Le Mont 100% Chenin blanc från Domaine Huet.

Det här behövs till 2 pers:
2 rödbetor, kokta
1 dl puylinser
salt
½ dl persilja, hackad
½ dl olivolja
¼ citron, juice
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, riven
ruccolasallad
fetaost

Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka, skala och skär i bitar. Skölj och koka linserna i lättsaltat vatten. Blanda olja, persilja och citronjuice. Vänd ner rödbetorna i oljan. Låt de kokta linserna rinna av. Fräs linserna med sambal oelek och vitlök i lite olja. Lägg ruccola på ett fat. Lägg på rödbetor och linser, ringla över oljan som rödbetorna har legat i. Toppa med smulad fetaost.



Bon Appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar