torsdag 20 mars 2014

Krämig Champinjonsoppa

Trots att det är vårdagjämning idag så passar det bra med en värmande soppa. Vädret här liknar mer vinter än vår. Igår vräkte nämligen snön ner :(
Den här champinjonsoppan är otroligt lätt att göra och den smakar dessutom jättegott, bra kombination med andra ord. Om det blir soppa över så kan den förvaras i kylen någon dag eller så stoppar man in den i frysen och sparar till ett annat tillfälle. 

Det här behövs till 4 pers (varmrätt) 6 pers (förrätt):
500 g champinjoner, skurna i bitar
1 schalottenlök, finhackad
2 msk smör
2 msk vetemjöl
6 dl hönsbuljong
3 dl mjölk
2 dl grädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
persilja, hackad
2 champinjoner att skära tunt på mandolin

Gör så här:
Fräs champinjoner och lök i smör i en kastrull. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och låt koka i ca 10 minuter. Mixa soppan helt slät. Tillsätt mjölk och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt soppan koka på svag värme ytterligare ca 5 minuter.
Servera soppan i varm tallrik och placera några tunna champinjonskivor ovanpå och strö till sist över hackad persilja.

Smaklig Måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar