söndag 4 maj 2014

Carpaccio med rostade pinjenötter, ruccola, basilika och olivolja


DeVilda i Järna säljer nu även nötkött från gårdar i närheten. Vi beställde en filé från en ko som har gått och betat på en äng i närheten av vårt hem. Mer närproducerat än så blir det knappast. Vi ville naturligtvis smaka på köttet med en gång, och helst så olagat som det bara är möjligt. Vi valde därför att göra carpaccio. Köttet var fantastiskt mört och välsmakande. Så här ska kött smaka!!! 

Det här behövs till två pers:
10-14 tunna skivor ko/oxfilé 
pinjenötter, rostade
ruccola 
olivolja 
salt och peppar
basilika

Gör så här:
Lägg köttet i frysen i ca två timmar innan det skärs i tunna skivor. Rosta pinjenötter i en het torr stekpanna.
Om man inte kan skära riktigt tunna skivor kan man lägga köttet mellan två bakplåtspapper och kavla lätt på dem.
Lägg sen köttskivorna på tallrikar, salta och peppra. Fördela ruccola, pinjenötter och basilika på köttet och avsluta med en god olja. Ät och njut! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar