torsdag 20 februari 2014

Soufflé à la crème de marron av David Guitton

Det här receptet har jag fått av David Guitton, han är kock på Restaurang La table de la Bergerie. Den restaurangen har blivit lite av ett favoritställe för oss. Jag vet inte hur många gånger vi har varit där och ätit fantastiska söndagsluncher. Det var där, på La Table som vi åt sufflé gjord på kastanjenötscrème för första gången. Här snackar vi kärlek vid första tuggan. H och S har gjort några försök att få till en god sufflé som liknar Davids. Suffléerna de gjorde var det absolut inget fel på, men det var inte riktigt som Davids. Så när vi för en dryg vecka sedan var där för ytterligare en fantastisk söndagslunch, tog jag mod till mig och frågade helt enkelt om jag kunde få ta del av hans recept.  


Jag gräddade mina suffléer lite längre än de 7 minuter som David har skrivit i sitt recept. Alla ugnar är olika, så man får helt enkelt prova sig fram. 

Efter att man har fyllt formarna kan man ta en spatel och dra av (platta till) för att få en helt slät yta. Det blir lite snyggare då. Jag missade det på dessa, men som tur är så påverkar inte det smaken. 


2 kommentarer: