lördag 7 december 2013

Snabbstekta pilgrimsmusslor med baconströssel och avokadocrème

Den lokala livsmedelsbutikens fiskdisk svämmar nästan över av pinfärska stora pilgrimsmusslor. Kilopriset ligger på ynka 24€, vilket gör att man bara måste köpa med ett antal hem till kvällens förrätt. Det var jättegott med knaperstekt bacon och avokadoröra till pilgrimsmusslorna. Inspiration till den otroligt goda förrätten kommer från Halv åtta hos mig.  

Det här behövs till två pers:
4-6 pilgrimsmusslor
salt och svartpeppar
smör att steka i 
1/2 paket bacon
1 avokado
1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk citron
salt, svartpeppar 
blandad sallad

Gör så här:
Gröp ur avokadon, lägg den i en skål tillsammans med crème fraiche, mixa tills det blir en slät crème. 
Tillsätt citron, sambal oelek, salt och peppar. Ställ kallt så länge. 
Skär/ klipp bacon i cm stora bitar. Stek knaprigt och låt sen rinna av på hushållspapper. 
Lägg sallad på två tallrikar. 
Salta och peppra musslorna, stek dem ca 45 sekunder på båda sidor. De ska ha en rå kärna i mitten. 
Fördela musslorna på salladen, strö över bacon och servera tillsammans med avokadocrèmen. 

Att dricka till. Le Mont från domaine Huet passade mycket bra. 

Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar