onsdag 24 april 2013

Laxtartar


Visst är det bra när man kan ta hand om mat som blivit över. Allra bäst blir det när man kan förvandla resterna till en helt ny rätt. Vi hade lite gravad lax kvar i kylen som blev en varsin god laxtartar serverad på en bit Danskt rågbröd. Laxröran passar också utmärkt att servera på knäckebröd. 

Det här behövs till 4-5 st:
200 g gravad lax
2 tsk dijonsenap
1 tsk svensk senap, söt
2 msk dill, hackad
1 msk kapris
vitpeppar
danskt rågbröd

Garnering:
crème fraiche
löjrom
dill

Gör så här:
Ta ut rundlar ur rågbrödet med en stans.
Finhacka lax och kapris. Blanda laxen och kaprisen med de övriga ingredienserna.
Låt brödet vara kvar i stansen och fyll på med laxblandningen. Ställ kallt 30 minuter.
Tryck ut laxtartaren ur stansen.
Garnera med crème fraiche och löjrom samt en dillvippa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar